Épp a .Net-es IoC konténer megoldásokat tanulmányoztam, amikor az Autofac nevű megoldásra keresve egy Wikipedia szócikkre bukkantam Philip K. Dick azonos című novellájából. Az egészben az az érdekes, hogy a szócikk alján a hivatkozásoknál egy archive.org-os link is volt magára a novella egy Galaxy Magazine sci-fi magazinból szkennelt példányára!

Egyből el is olvastam, mivel mostanában úgyis az emberek és gépek jövőjén is törtem a fejem. (Bevallom, azért is,mert megnéztem a Terminátor: Sarrah Connor krónikái című – amúgy egész szórakoztató – sorozatot) A novella nem rossz, bár nem is vagyok lehidalva tőle. Másfelől mivel a sci-fi fénykorából való, az itt látott klisék és formulák még viszonylag frissek voltak akkortájt, csak azóta koptatták el őket. Ezért egy 6,510-et adok neki. Azért nem többet, mert az ilyen kicsit nyitva hagyott végű történetekhez képest számomra túl érdekes a téma, ezért hiányolom a bővebb tárgyalást, a csattanó pedig kissé lerágott csont napjainkra, legalábbis bizonyos mennyiségű elolvasott sci-fi novella után ;).

Amúgy a különféle IoC konténerek közül végül az Autofac-ra esett a választásom, mivel MIT licencű, elég intuitív a használata, elterjedt, és úgy néz ki, hogy mindent tud, amire szükségem lesz. Mellesleg egész gyors is az alternatívákhoz képest. Nem mintha ennek a komponensnek a sebessége számítana az alkalmazás szempontjából.